Четверг, 28.03.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Май » 30

В кінці квітня цього року у приміщенні актової зали початкової ланки школи № 1 відбулася ХI районна науково-практична краєзнавча конференція. Конференція була спрямована на виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.

На конференції були присутні голова районної ради С.А.Морозов, ветеран Великої Вітчизняної війни, почесний краєзнавець України, почесний громадянин міста Кам’янки Ф.П.Людний, начальник відділу освіти держадміністрації О.Г.Шамрай, Таран Г.М. – директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, заслужений працівник культури України, Ляшко Ю.Ю. – завідуючий  історичним музеєм Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Чупак Т.П. – заступник директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника з наукової роботи, депутати районної ради, учителі та учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.

З вітальним словом звернувся до присутніх голова районної ради С.А.Морозов, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У виступі було зазначено - роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання. Ваші дослідження допоможуть доторкнутися до тих джерел духовності, що навіяні історичним духом, створене талантом і розумом українського народу.

Після привітання було проведено нагородження грамотами і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2014 року присвяченої історії рідного краю.

Конференція була проведена за секціями:

- «Історія Кам’янського району в контексті 60 - річної історії Черкащини» (історія населених пунктів, шкіл, підприємств, організацій, установ та інших об’єктів рідного краю)

- «70-річчя визволення території України від німецько-фашистських загарбників» (неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизняної війни: Корсунь-Шевченківській операції; взятті Берліну, Параді Перемоги та інших подіях)

Серед 43 поданих матеріалів найактивнішими у представленні наукових доробок були дослідники з загальноосвітньої школи №1 м.Кам’янка. Приємно, що серед відзначених як кращі поважним журі досліджень, роботи Соболь Анни - загальноосвітньої школи № 1, Могилки Євгенії - загальноосвітньої школи № 2, Литвин Катерини - еколого-економічний ліцей. Представники постійної комісії з питань культури, туризму, у справах молоді та спорту Кам’янської районної ради депутати Конверцев А. та Кивгила І. нагородили дослідників грамотою та цінним подарунком.

Організатори в кінці конференції побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.

       

 

 

Переглядів: 1040 | Додав: kraeznaveс | Дата: 30.05.2014 | Коментарі (0)


Пошук
Календар
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz