Пятница, 19.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Апрель » 30

Рік 2015 - не став виключенням у проведенні в приміщенні актової зали початкової ланки школи №1 ХIІ районної науково-практичної краєзнавчої конференції. Конференція була спрямована на виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.

На конференції були присутні голова районної організації «Спілка краєзнавців» О.Г.Шамрай, ветеран Великої Вітчизняної війни, почесний краєзнавець України, почесний громадянин міста Кам’янки Ф.П.Людний, ветеран Великої Вітчизняної війни П.А.Дерун, начальник відділу освіти держадміністрації О.П.Потапенко, Таран Г.М. – директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, заслужений працівник культури України, Ляшко Ю.Ю. – завідуючий  історичним музеєм Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Чупак Т.П. – заступник директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника з наукової роботи, учителі та учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.

З вітальним словом звернувся до присутніх начальник відділу освіти О.П.Потапенко, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У виступі було зазначено - роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання.

Після привітання було проведено нагородження грамотами і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2015 року присвяченої історії рідного краю.

Конференція була проведена за секціями:

- «Кам`янський район в контексті 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.»

- «Неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизняної війни: Корсунь-Шевченківській операції; Взятті Берліну, Параді Перемоги та інших подіях.»

Серед 21 поданого матеріалу були виступи науковців заповідника, ветеранів краєзнавчого руху та вчителів району, але найактивнішими у представленні наукових доробок були юні дослідники з наступною тематикою: «Слід на землі (із спогадів родини про Дмитра Мироновича Коломійця)» Анастасії Скорик - учениці Кам`янської ЗОШ №2; «Роки війни в біографії художника-аматора П.П.Лушпігана» Софії Касян - учениці Кам`янської ЗОШ №2; «Ніхто не забутий, ніщо не забуто. (Подвиг земляків в роки Великої Вітчизняної війни)» Вікторії Делявської - учениці 9 класу Баландинської загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; «Сліди війни в моїй родині (зі спогадів Кучеренка Олексія Корниловича)» Катерини Кучеренко – учениці Вербівської ЗОШ; « В боях за Райгород (із спогадів Папуші П.Л.)» Маргарити Чернець – учениці Райгородської ЗОШ; «Розвідники не помиляються. (Синицький А.Г.)» Вікторія Сіра – учениця 10 класу Михайлівської ЗОШ; «Окупаційний період в с.Косарі (зі спогадів жителів села)» Івана Лупко, ученя 9 класу Косарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; «Історичний музей Кам`янського заповідника. 20 –літньому ювілею присвячується» Анни Соболь – учениці 8 класу Кам`янської ЗОШ №1; «Юність опалена війною (про Гирича І.П.)» Віталія Кулинича - учня 8 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею; «Із історії одного музейного експонату»  Андрія Пугача -  ученя 8 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею.

Краєзнавство посідає гідне місце в навчально-виховному процесі як важливий засіб громадянсько-патріотичного виховання, тож організатори в кінці конференції побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.

Хай віднайдене і досліджене вами стане життєстверджуючою основою для виховання у молоді любові до рідної землі, готовності захищати на ній мир і спокій. 

   

Переглядів: 815 | Додав: kraeznaveс | Дата: 30.04.2015 | Коментарі (0)


Пошук
Календар
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz