Четверг, 18.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Октябрь » 15

Книги методичний посібник «Краєзнавство і навчально-виховний процес» та авторська програма “Історія рідного краю” з позашкільної освіти, дослідницько-експерементального напрямку, секції історичне краєзнавство Кам`янської філії Черкаського територіального відділення Малої академії наук України - Шамрая Олександра Григоровича, кандидата історичних наук, завідувача Кам`янської філії Черкаського територіального відділення Малої академії наук України стали лауреатами районної премії імені Марії Шкаліберди за 2016 рік.

Як книга методичний посібник «Краєзнавство і навчально-виховний процес» та програма “Історія рідного краю” підготовлені з урахуванням рівня сучасних досягнень науки в галузях давньої історії і культури, пам`яток охоронної роботи, музеєзнавства, туристсько-екскурсійної справи, педагогіки.

На сьогодні, в період переоцінки цінностей і творення нових форм людського співжиття, виховний і об'єднуючий потенціал "малої історії" стає особливо наочним. Саме вона створює той психологічний фон, який дає змогу людині, перш за все, молодій, усвідомити свою причетність до долі країни і свою частку відповідальності за збереження і примноження її духовних скарбів.

Любов до рідної землі, до малої батьківщини – одне з найсвятіших почуттів, які кожен з нас проносить крізь усе своє життя. Витоки патріотизму починаються там, де людина вперше усвідомила себе особистістю, де взяла в руки буквар, де відчула красу і безмежжя рідної природи.

Саме ці два посібники визначають формування компетентностей особистості в процесі науково-дослідницької діяльності в галузі історичного краєзнавства.

Дані матеріали розраховані на допомогу методистам, заступникам директорів з виховної роботи, вчителям історії, краєзнавцям, учнівській молоді, керівникам гуртків загальноосвітніх та позашкільних навчально-виховних закладів освіти, учням-членам Малої академії наук, усім, хто вивчає історію рідного краю, шанує його історію та людей, що її творили.

Марина ПОЛІЩУК, голова районного методичного об’єднання

вчителів історії Кам`янського району, вчитель історії Кам`янської ЗОШ № 1, вчитель-методист

Переглядів: 402 | Додав: kraeznaveс | Дата: 15.10.2016 | Коментарі (0)


Пошук
Календар
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz