Четверг, 18.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Март » 25

23-25 березня відбулася II Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у XXI століття», організована Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

До участі в конференції було запрошено Заболотного Олега, учня 9 класу Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з роботою «Федір Швець – видатний український державотворець» (наукові керівники - учителі історії Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Могилка Анатолій петрович, Рибалка Марія Дмитрівна).

Метою конференції стало залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, збереження освітньо-культурних потреб дітей, виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до рідного краю, його історії, духовної спадщини, шанобливого ставлення до свого народу та формування загальнолюдських цінностей.

На відкритті конференції, що відбувалося 24 березня 2017 р.  у Черкаському національному університету ім. Б. Хмельницького, учасників учасників заходу привітали головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Світлана Бут, заступник начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Ткаченко, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ ім. Б. Хмельницького, доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько та директор Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради Олександра Фігура. Святкову атмосферу підтримували і художні колективи Черкаського національного університету — вокальний гурт «Жива музика» та Народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка». 

На пленарному засіданні виступили професори Сергій Корновенко, Віталій Масненко та Анатолій Чабан.

Учасники конференції - учні середніх та старших класів із усієї України, - продовжили роботу у секціях на базі ННІ історії і філософії. Загалом, у 4 секціях презентували свої наукові проекти 70 школярів. Секційна робота проводилася за наступними напрямами: "Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи" (модератор - к.і.н., доц. О. І. Овчаренко); "Історичні постаті в процесі державотворення на українських  землях, їх роль і місце у боротьбі та звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності" (модератор - к.і.н., ст . викладач О. М. Абразумова); "Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культур" (модератор - к.і.н., доц. В. К. Івангородський); "Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаціні об'єкти України, пов'язані з подіями державотворення та історичними постатями" ((модератор - к.і.н., проф. В. М. Мельниченко).

25 березня учасники конференції провели в екскурсійному турі Черкащиною. На базі Шевченківського національного заповідника (м. Канів) відбулося нагородження авторів найкращих пошукових робіт.

Переглядів: 699 | Додав: kraeznaveс | Дата: 25.03.2017 | Коментарі (0)


Пошук
Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz