Пятница, 29.03.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Октябрь » 19 » 85-річчя краєзнавця Федора Людного
22:51
85-річчя краєзнавця Федора Людного
      
    18 жовтня 2011 року в краєзнавчому музеї м. Кам’янка відбулися урочистості з нагоди відзначення 85-річчя відомого на Черкащині краєзнавця, вчителя й літератора, а також ветерана війни Федора Петровича Людного.
    Поздоровити ювіляра прийшли його колеги – освітяни, краєзнавці, пересічні жителі району та представники місцевої влади, учні шкіл. На урочистості завітав також заступник голови обласної ради Василь Касян, щоб передати вітальну адресу голови облради та побажати імениннику міцного здоров’я, довгих років життя, щастя й добробуту.
    «У житті вам випало крокувати непростим шляхом. Були у ньому радості й успіхи, було чимало бід та випробувань. Та певно з роками і приходить розуміння, що то все досвід, який допоміг вам стати тим, ким ви є сьогодні. А нині ви не лише поважний ветеран війни, полковник у відставці, а й відомий історик та краєзнавець. До слова – справжній патріот рідного краю, яким для вас вже давно стала Кам’янщина», – йдеться у вітанні голови обласної ради.
    Ще далекого 1941 року Ф.П.Людний проявив свою небайдужість, попросившись добровольцем на фронт. А вже бойове хрещення отримав на Сандомирському плацдармі за Віслою в Польщі. Саме тут довелося командувати стрілецьким відділенням. Вже у 1945 році йому разом з побратимами випала доля проявити мужність в атаці проти гітлерівців за Одером. За звитягу в боях Федора Петровича цілком заслужено нагороджено орденами Червоної Зірки, Вітчизняної війни І ступеня, «За мужність» та багатьма медалями.
       В часи педагогічної, творчої діяльності Федір Людний працював з повною самовіддачею, здобув повагу не тільки в середовищі педагогів, але й серед учнів та їхніх батьків. А ще поряд з педагогічною роботою Федір Петрович  любив творити, дописувати до місцевих і республіканських газет. Тому колеги, вихованці, жителі і гості краю часто могли зустріти на сторінках його публікації, особливо, дослідження з історії Кам’янщини. Приємно, що це стало частиною життя навіть після виходу на заслужений відпочинок.
    Варто сказати, що вчителем Федір Петрович пропрацював більше 50 років, за що по праву був нагороджений Грамотами міністерства освіти та має високе й почесне звання «Відмінник народної освіти».
    Про багатогранність таланту ювіляра свідчить і його значна творча спадщина у вигляді більш ніж 15 книг, присвячених історії рідного краю та його окремим особистостям тощо.
    Життєвий шлях ювіляра є гідним прикладом для наслідування для молоді.
    Бажаємо Федору Петровичу довгих років щасливого життя, міцного здоров’я та родинного тепла!
 
Переглядів: 1656 | Додав: kraeznaveс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук
Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz