Пятница, 19.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » Архив новостей
    Шановні працівники туристичної галузі!
    Любителі подорожей, активного відпочинку!
    
    Вітаю з Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм, який останнім часом набув широкого розвитку, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжрайонних, республіканських, міжнародних обмінів та людських контактів.
    Наш район, з його вигідним географічним розташуванням, історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми, має всі умови для розвитку туризму. Тож щиро бажаю працівникам індустрії туризму вагомих здобутків, а туристам зі стажем і початківцям – міцного здоров’я, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу.
    Зі святом вас дорогі туристи!!!
З повагою
Голова правління районної громадської
організації «Спілка краєзнавців»
Олександр Шамрай
Переглядів: 1275 | Додав: kraeznaveс | Дата: 27.09.2011 | Коментарі (0)

     11 травня з неофіційним візитом Кам’янщину відвідали нащадки старовинного роду Давидових Річард Вейс з дружиною Хільдою та сестрою Роксаною. Гостей зустрічав голова Кам’янської районної адміністрації Віталій Архип’юк , начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Шамрай, директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника Галина Таран та ін.
     Гості побували у своєму сімейному «гніздечку», нині Кам’янському державному історико-культурний заповіднику та літературно-меморіальному музеї імені О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського. Директор музею провела екскурс у минуле, розповіла гостям про історію нашого краю, його визначні архітектурні пам’ятники та багате історичне минуле.
    Рік подарував музею сімейні фото.
     Гості прослухали концертну програму , в якому виконувалися твори П.І.Чайковського та М.Скорика у виконанні вчителів музичної школи та переможця Всеукраїнських і обласних конкурсів композиторів, директора музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Т.Чупак.
     Начальник відділу освіти Кам’янської райдержадміністрації, голова Кам’янська громадська організація «Спілка краєзнавців» Національної спілки краєзнавців України Олександр Шамрай подякував гостям за візит та висловив надію на подальшу зустріч у майбутньому.
 
 
Переглядів: 850 | Додав: kraeznaveс | Дата: 11.05.2011 | Коментарі (0)

4 травня 2011 року перед початком 8-мої районної науково-краєзнавчої конференції «Ними гордиться наш край» відбулося нагородження активних дослідників рідного краю.
 
Почесної Грамотою Обласної ради:
За активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавчої справи, патріотичне виховання молоді нагороджені:
Людний Федір Петрович- ветеран Великої Вітчизняної війни, краєзнавець;
Поліщук Марина Ватіліївна - вчитель історії Кам`янської ЗОШ № 1
Глагола Олена Миколаївна - вчитель історії Косарської ЗОШ
 
Грамотою райдержадміністрації та районної ради були нагороджені:
За активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавчої справи, патріотичне виховання молоді нагороджені:
Ляшко Юрій Юрійович - завідуючий історичним музеєм;
Конарєва Тетяна Дем’янівна – вчитель української мови Михайлівської ЗОШ
Безверха Тетяна Миколаївна - вчитель історії еколого-економічного ліцею
 
Грамотою районної громадської організації «Спілки краєзнавців»
За велику дослідницьку роботу, активну позицію у вихованні підростаючого покоління, вагомий внесок у популяризацію знань про рідний край нагороджена:
Таран Галина Михайлівна - директор Кам`янського державного історико-культурного заповідника.
 
 
Переглядів: 812 | Додав: kraeznaveс | Дата: 04.05.2011 | Коментарі (0)

    4 травня 2011 року у приміщенні музичної школи відбулася VIII районна науково-краєзнавча конференція «Ними гордиться наш край». Конференція проводилась з метою виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.
    Захід відкрили вихованці будинку творчості та юнацтва гарною піснею про рідне місто, а переможець Всеукраїнських і обласних конкурсів композиторів, директор музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Т.Чупак виконала свій твір на слова О.Гуцевича «Пісня про Кам’янку».
    На конференції були присутні заступник голови обласної ради В.П.Касян, голова Кам’янської райдержадміністрації В.В.Архип’юк, кандидат історичних наук, доцент, помічник ректора Черкаського технологічного університету з гуманітарної освіти та виховання, заступник голови Черкаської обласної організації НСКУ В.М.Лазуренко, начальник відділу освіти держадміністрації О.Г.Шамрай, депутати районної ради, директори шкіл, учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.
    З вітальним словом звернувся до присутніх заступник голови обласної ради В.П.Касян, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У привітанні голови райдержадміністрації В. В.Архип’юка, було зазначено про роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю, національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання. "Ваші дослідження допоможуть доторкнутися до тих джерел духовності, що навіяні історичним духом, створене талантом і розумом українського народу".
     Заступник голови Черкаської обласної ради Василь Петрович Касян спільно з головою Кам`янської райдержадміністрації Архип`юком Віталієм Васильовичом вручили активним краєзнавцям Почесні грамоти обласної ради за громадську діяльність, вагомий особистий внесок розвиток краєзнавчої справи, патріотичне виховання молоді: Людному Ф.П., Поліщук М.В., Глаголі О.М., нагороджено грамоти і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2011 року присвяченої видатним людям Кам’янщини.
    Конференція була проведена за секціями:
  • "Особистості в науці, культурі, освіті та спорті"
  • "Відомі люди в промисловості та сільському господарстві"
  • "Неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизнаної війни"
     Серед 30 поданих матеріалів найактивнішими у представленні наукових доробок були дослідники з загальноосвітньої школи № 1 м.Кам`янки. За підсумками роботи у секціях конференції відзначено кращі виступи: Чижик Каті, Олефіренко Миколи, Григор'євої Валерії та Апілат Каріни.
     Завершуючи конференцію, організатори побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.
Переглядів: 807 | Додав: kraeznaveс | Дата: 01.05.2011 | Коментарі (0)

22.04.2011 року відбулося засідання оргкомітету по підведенню результатів участі та визначення переможців у краєзнавчій вікторині про видатних людей рідного краю де встановлено, що надійшло робіт 20, з них колективних 7 та 13 індивідуальних.
    Грамоти та цінні подарунками за результатами обговорення отримали:
серед колективних робіт:
                                             I місце – Кам’янська загальноосвітня школа №1
                                            II місце – Грушківська загальноосвітня школа;
                                                           Лебедівська загальноосвітня школа;
                                                            Вербівська загальноосвітня школа;
                                            III місце - Кам’янська загальноосвітня школа № 2;
                                                            Кам’янський еколого-економічний ліцей
                                                            Косарська загальноосвітня школа
серед індивідуальних учасників:
                                           I місце – Касян Михайло (Юрчиська ЗОШ, 8 клас)
                                                          Дмитрик Станіслава (Михайлівська ЗОШ, 6 клас)
                                                          Натальченко Олег (Баландинська ЗОШ)
                                                          Коваленко Катерина (Баландинська ЗОШ)
                                          II місце – Коваленко Аліна (Жаботинська ЗОШ)
                                          III місце – Бердник Ірина (Жаботинська ЗОШ)
                                                          Голоборода Аліна (Лузанівська ЗОШ)
Оргкомітет бажає всім учасникам творчого натхнення та нових перемог.
 
Переглядів: 775 | Додав: kraeznaveс | Дата: 22.04.2011 | Коментарі (0)

.    З метою ознайомлення громадськості Кам’янщини з досягненнями педагогів, вдосконалення фахової майстерності, поширення кращого досвіду, впровадження новітніх технологій у педагогічну практику вчителів 25 березня у районному Будинку культури була проведена районна виставка передових педагогічних технологій «Освіта Кам’янщини». На виставці були представлені матеріали педагогів шкіл, дошкільних навчальних закладів, кращі роботи гуртківців та їх керівників Будинку творчості дітей та юнацтва і станції юних техніків. 
    Представлені матеріали інноваційних технологій педагогів навчально-виховних закладів району налічували 48 примірників. Всі надані роботи мали естетичний вигляд, оригінальне дизайнерське оформлення. Цікаві і змістовні роботи представили педагоги Кам’янських №1, №2, Лебедівської, Михайлівської, Жаботинської, Ребедайлівської, Грушківської, Лузанівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, еколого-економічного ліцею, дошкільних закладів «Зірочка» та «Ізумруд». Значна частина педагогічних доробків мала краєзнавче спрямування.
Переглядів: 909 | Додав: kraeznaveс | Дата: 25.03.2011 | Коментарі (0)

 
Земля зітхає ледве чутно
І прокидається від сну...
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.

Це чудо - в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.
Ми Вас вітаємо царівни,
Найкращі, милі, дорогі!
З повагою
Голова правління районної громадської
організації «Спілка краєзнавців»
Олександр Шамрай
 
Переглядів: 1536 | Додав: kraeznaveс | Дата: 08.03.2011 | Коментарі (0)

    1 березня 2011 року в м.Черкаси відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Молоді краєзнавці, учні загальноосвітніх шкіл району, показали високий рівень знань, достойно захистили свої роботи і отримали призові місця:
  • І місце – Катерина Чижик, учениця 10 класу Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – Тема: «Історія міста Кам’янки (від часу виникнення до сучасності)» (секція: історичне краєзнавство);
  • ІІ місце – Юлія Сайко, учениця 11 класу Косарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – Тема: «с.Косарі в роки Великої Вітчизняної війни» (секція: історичне краєзнавство);
  • ІІІ місце – Денис Ємець, учень 8 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею, - Тема: «Історіографія археологічних досліджень території Кам`янського району» (секція: археологія).
  • ІІІ місце - Ірина Рибалка, учениця 9 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею - Тема: "Форми первісної релігії"  (секція: релігієзнавство)
Краєзнавці Кам’янщини щиро вітають молодих дослідників! Бажаємо вам творчого пошуку та успіхів у подальшій науковій роботі!
 
Переглядів: 1071 | Додав: kraeznaveс | Дата: 02.03.2011 | Коментарі (0)

   01.02.2011 року голова районної державної адміністрації Архип`юк В.В та голова районної ради Таран Ю.М. представили колективу відділу освіти Кам`янської райдержадміністрації нового начальника відділу освіти – Шамрая Олександра Григоровича. Побажали плідної праці, вагомих здобутків та примноження традицій які склалися в галузі освіти району. Члени районної громадської організації «Спілка краєзнавців» щиро привітали голову правління організації з призначенням на цю посаду, побажали творчого натхнення, нових звершень та плідної праці.
 
Переглядів: 839 | Додав: kraeznaveс | Дата: 02.02.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »

Пошук
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz