Пятница, 29.03.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Май » 26 » Зустріч з творчообдарованими дітьми
22:06
Зустріч з творчообдарованими дітьми
     25 травня 2012 року в залі засідань Будинку рад відбулася зустріч керівництва району з творчо обдарованими дітьми.
     Саме на виконання Указу Президента України від 04.10.2010 року № 927/2010 «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих та талановитих дітей та молоді», пошуку, підтримки і стимулювання інтелектуально і творчообдарованих дітей та молоді, підготовки їх до самореалізації в сучасному суспільстві в навчально-виховних закладах району проводилась плідна робота.
      У нас є всі передумови для якісної реалізації розвитку творчих здібностей дітей розпочинаючи з дошкільного віку. В районі діє розгалужена мережа навчальних закладів де відповідно до навчальних планів учні вивчають курси за вибором, факультативи, клуби за інтересами, діє гурткова робота, проводиться різноманітна індивідуальна робота по розвитку творчих здібностей учнів.
     Упродовж 15-ти років в районі функціонує відділення Малої академії наук, в якому відкрито 8 наукових відділень.
     У 2011-2012 навчальному році 106 учнів на районному рівні захищали свої науково-дослідницькі роботи у 19 секціях Малої академії наук. Переможцями в районному захисті наукових робіт стали 52 учні, які захищали 72 наукові роботи. Ці роботи були направлені на захист до обласного відділення Малої академії наук і 40 учнів здобули перемогу на обласному рівні. З них: 8 перших місць, 12-других та 20-третіх місць. На обласних предметних олімпіадах 20 учнів району зайняли призові місця, з них – 15 учнів еколого-економічного ліцею. Велика робота по розвитку творчо-обдарованої молоді проводиться у цьому закладі.
      В цьому році 47 робіт учнів ліцею направлені на обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт членів МАН, з яких 29 стали переможцями в обласному конкурсі - захисті. Маємо вже результати і на Всеукраїнському рівні. Серед учнів, які здобули перемоги на рівні України:
1. Олександр Чупак - друге місце на Всеукраїнській економічній олімпіаді – (11клас, вчитель Л.І.Гетьман);
2. Ярослав Майборода-третє місце у Всеукраїнській екологічній олімпіаді (10клас, вчитель Л.В.Ювшин);
3. Віолетта Ходоровська - третє місце у Всеукраїнському етапі конкурсу МАН (11 клас, Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, математика, наукові керівники: О.А.Чумаченко та В.С.Чумаченко);
4. Олександр Морозов - третє місце у Всеукраїнському етапі конкурсу МАН (9 клас, Технологічні процеси та перспективні технології, наукові керівники: В.О.Єрмоленко, Л.І.Зайцева);
5. Сергій Голобородий - третє місце у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту робіт МАН (9 клас, агрономія, біологія, науковий керівник Л.В.Ювшин);
6. Канюк Тетяна і Рибалка Ірина - призери Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт». Це всі учні еколого-економічного ліцею.
     Активізувалась робота з творчо обдарованими учнями у Кам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1. У захисті наукових робіт у цьому році взяли участь 16 учнів, що розкрили актуальність тем робіт, які вони досліджували, логічність викладу та їхнє практичне значення. З них 5 учнів зайняли призові місця на рівнв області. В обласних олімпіадах учні цієї школи зайняли 2 призові місця.
     У 2012 році учениця 11 класу Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, член Національної спілки краєзнавців України Чижик Катерина (науковий керівник Шамрай О.Г., начальник відділу освіти, к.і.н.) зайняла ІІІ місце на Всеукраїнському рівні у конкурсі-захисті МАН в секції етнологія.
     Зростає активність учнів, які беруть участь у Міжнародному математичному конкурсі « Кенгуру», «Левеня» та Всеукраїнському конкурсі «Колосок». Значна частина учнів зареєструвалась на участь у конкурсі «Лелека».
      Для розвитку творчих здібностей в Кам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 працюють гуртки, діє клуб „Ерудит”, команда волонтерів „Імпульс». У 2011-2012 навчальному році учні цього закладу здобули перемоги в обласних етапах конкурсу - захисту МАН 3 учні, а в обласних олімпіадах – 2 учні.
      Вже не один рік учні Косарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів стають переможцями обласного захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. У 2011 році – 5 робіт переможців районного захисту наукових робіт МАН направлено на обласний захист, з них 1 учень здобув перемогу на обласному рівні.
      У цьому навчальному році на обласний захист були представлені: 2 роботи учнів Жаботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, 1 робота Лебедівської та 3 роботи Ребедайлівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Із них на обласному рівні здобули перемогу лише 2 учні Жаботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
      Важливими на сьогоднішній день конкурси: Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика та мовно - літературний конкурс ім. Тараса Шевченка. У конкурсі знавців рідної мови імені П.Яцика 2 учні здобули перемогу на обласному рівні. Це учні Лебедівської та Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. В конкурсі ім. Тараса Шевченка на обласному та Всеукраїнському рівнях перемогу здобула Макогін Ольга, учениця 7 класу Лебедівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
       13 гуртківців станції юних техніків стали переможцями у Всеукраїнських конкурсах (початкового технічного моделювання, науково-технічної творчості, юних радіо конструкторів, радіоаматорів-спостерігачів та ін.), а 24 – переможці обласних конкурсів та змагань.
      Гуртківці Будинку творчості за участь у Всеукраїнських конкурсах, змаганнях та фестивалях мають 12 нагород та 28 на обласному рівні.
      Згідно плану роботи з творчообдарованими дітьми в районі систематично проводяться фестивалі творчості „Юні таланти Кам’янщини”, „Грайлива веселка”, літературний конкурс „Тарасовими шляхами”, різні фестивалі, інтелектуальні конкурси та змагання.
     Разом з тим у роботі з творчо обдарованими дітьми є ряд проблем, і саме ми повинні використати всі резерви форм і методів у цій роботі, для того щоб поставлені важливі завдання були максимально виконані згідно Указу Президента України «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих та талановитих дітей та молоді».
Переглядів: 832 | Додав: kraeznaveс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук
Календар
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz