Пятница, 19.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » Архив новостей

7 липня 2015 року вийшов черговий номер районної газети "Трудова слава" зі сторінкою "Краєзнавство" №42, підготовлена районною громадською організацією "Спілка краєзнавців".

Сторнка містить репортаж про проведення ХІІ районної науково-практичної конференції, яка була присвячена 70-й річниці Великої Перемоги і відбулася у квітні 2015 року.

Опубліковано прізвища переможців та відповіді на запитання Краєзнавчої вікторини - 2015.

Ознайомитись зі сторінкою "Краєзнавство" №42 та попередніми випусками можна перейшовши на сторінку нашого сайту "Краєзнавство"

Переглядів: 543 | Додав: kraeznaveс | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Рік 2015 - не став виключенням у проведенні в приміщенні актової зали початкової ланки школи №1 ХIІ районної науково-практичної краєзнавчої конференції. Конференція була спрямована на виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.

На конференції були присутні голова районної організації «Спілка краєзнавців» О.Г.Шамрай, ветеран Великої Вітчизняної війни, почесний краєзнавець України, почесний громадянин міста Кам’янки Ф.П.Людний, ветеран Великої Вітчизняної війни П.А.Дерун, начальник відділу освіти держадміністрації О.П.Потапенко, Таран Г.М. – директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, заслужений працівник культури України, Ляшко Ю.Ю. – завідуючий  історичним музеєм Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Чупак Т.П. – заступник директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника з наукової роботи, учителі та учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.

З вітальним словом звернувся до присутніх начальник відділу освіти О.П.Потапенко, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У виступі було зазначено - роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання.

Після привітання було проведено нагородження грамотами і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2015 року присвяченої історії рідного краю.

Конференція була проведена за секціями:

- «Кам`янський район в контексті 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.»

- «Неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизняної війни: Корсунь-Шевченківській операції; Взятті Берліну, Параді Перемоги та інших подіях.»

Серед 21 поданого матеріалу були виступи науковців заповідника, ветеранів краєзнавчого руху та вчителів району, але найактивнішими у представленні наукових доробок були юні дослідники з наступною тематикою: «Слід на землі (із спогадів родини про Дмитра Мироновича Коломійця)» Анастасії Скорик - учениці Кам`янської ЗОШ №2; «Роки війни в біографії художника-аматора П.П.Лушпігана» Софії Касян - учениці Кам`янської ЗОШ №2; «Ніхто не забутий, ніщо не забуто. (Подвиг земляків в роки Великої Вітчизняної війни)» Вікторії Делявської - учениці 9 класу Баландинської загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; «Сліди війни в моїй родині (зі спогадів Кучеренка Олексія Корниловича)» Катерини Кучеренко – учениці Вербівської ЗОШ; « В боях за Райгород (із спогадів Папуші П.Л.)» Маргарити Чернець – учениці Райгородської ЗОШ; «Розвідники не помиляються. (Синицький А.Г.)» Вікторія Сіра – учениця 10 класу Михайлівської ЗОШ; «Окупаційний період в с.Косарі (зі спогадів жителів села)» Івана Лупко, ученя 9 класу Косарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; «Історичний музей Кам`янського заповідника. 20 –літньому ювілею присвячується» Анни Соболь – учениці 8 класу Кам`янської ЗОШ №1; «Юність опалена війною (про Гирича І.П.)» Віталія Кулинича - учня 8 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею; «Із історії одного музейного експонату»  Андрія Пугача -  ученя 8 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею.

Краєзнавство посідає гідне місце в навчально-виховному процесі як важливий засіб громадянсько-патріотичного виховання, тож організатори в кінці конференції побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.

Хай віднайдене і досліджене вами стане життєстверджуючою основою для виховання у молоді любові до рідної землі, готовності захищати на ній мир і спокій. 

   

Переглядів: 815 | Додав: kraeznaveс | Дата: 30.04.2015 | Коментарі (0)

Переможці вікторини 2015 року з історії рідного краю, присвяченої 70-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні отримали Грамоти та книги про рідний край: 

I місце – Пугач Андрій (Еколого-економічний ліцей - 8 клас) 

             Махинько Флоріан (Еколого-економічний ліцей - 8 клас)

ІІ місце - Литвин Катерина (Еколого-економічний ліцей, 10 клас)

             Дорошко Денис (Еколого-економічний ліцей - 9 клас)

             Безнос Денис (Косарська ЗОШ – 9 клас)

III місце - Костенко Олег (Еколого-економічний ліцей - 8 клас)

             Погрібний Максим (Райгородська ЗОШ – 10 клас)

Гурток «Краєзнавець»- (Кам’янської ЗОШ № 1)

За прагнення до перемоги нагороджено колектив гуртківців Вербівської ЗОШ Заярнюк Зою, Кучеренко Катерину, Вузленко Аліну.

Відповіді

Переглядів: 672 | Додав: kraeznaveс | Дата: 29.04.2015 | Коментарі (0)

Запрошуємо взяти участь у краєзнавчій вікторині - 2015,яка присвячена 70-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Запитаннявікторини можна завантажити зі сторінки ЗАХОДИ - КРАЄЗНАВЧА ВІКТОРИНА нашого сайту.

Відповіді надсилати до 1 квітня 2015 року до Кам`янського державного історико-культурного  заповідника, за адресою вул. Декабристів, 5.

Тел. для довідок щодо подачі матеріалів: 6-22-74.  

Переглядів: 795 | Додав: kraeznaveс | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Запрошуємо взяти участь у 12-тій районній науково-практичній краєзнавчій конференції «Рідний край в контексті історії України»,яка присвячується  70-тій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Мета і завдання конференції: виявити цікаві дослідження з історії рідного краю і надати можливість учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, з метою набуття певного досвіду в публічних виступах і відстоюванні  власної точки зору.

Конференція відбудеться 24 квітня 2015 року о 09.00 в актовій залі корпусу початкових класів Кам’янської загальноосвітньої школи №1.

В конференції можуть взяти  участь учні старших класів, вчителі загальноосвітніх шкіл, науковці, краєзнавці.

На конференції дослідники можуть виступити в секціях:

1. Кам’янський район в період Великої Вітчизняної війни (найважливіші події  в історії району 1941-1945 років: окупаційний період, боротьба жителів району з німецько-фашистськими загарбниками, визволення району та внесок у перемогу).

2. Неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизняної війни: Корсунь-Шевченківській операції; Взятті Берліну, Параді Перемоги та інших подіях.

Матеріали повинні бути надруковані і подані в електронній версії до 1 квітня 2015 року до Кам’янського державного історико-культурного заповідника.

Тривалість виступу до 7 хвилин.

Кращі дослідження будуть надруковані в спеціальному збірнику матеріалів конференції – «Джерело».

З різних питань щодо участі у конференції звертатися до Кам’янського державного історико-культурного  заповідника за тел.: 6-22-74 .Оргкомітет

Переглядів: 622 | Додав: kraeznaveс | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

25 лютого 2015 року вийшов черговий номер районної газети "Трудова слава" зі сторінкою "Краєзнавство" №41, підготовлена районною громадською організацією "Спілка краєзнавців".

Цікавим для читачів буде краєзнавчий календар "Пам'ятні дати рідного краю - 2015 рік".

Опубліковано оголошення про проведення ХІІ районної науково-практичної краєзнавчої конференції «Рідний край в контексті історії України», присвяченої 70-тій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Також розміщено запитання Краєзнавчої вікторини-2015.

Ознайомитись зі сторінкою "Краєзнавство" №40 та попередніми випусками можна перейшовши на сторінку нашого сайту "Краєзнавство"

Переглядів: 679 | Додав: kraeznaveс | Дата: 25.02.2015 | Коментарі (0)

Новий 2015 рік знаменний ювілеями та пам'ятними датами. Цього року ми будемо згадувати відомих людей, що відвідували наш край, та земляків, що внесли значний вклад в історію країни. Будемо говорити про визначні події для Кам'янщини. Для прихильників краєзнавчої справи підготовлено календар "Пам'ятні дати рідного краю - 2015".

Запрошуємо завантажити документ зі сторінки КАЛЕНДАР КАМ'ЯНЩИНИ нашого сайту.

Переглядів: 647 | Додав: kraeznaveс | Дата: 10.01.2015 | Коментарі (0)

 Шановні колеги краєзнавці!

Напередодні казкових свят Нового року та Різдва Христового прийміть щирі вітання!

Нехай Різдво та Новий рік принесуть Вам  та Вашим родинам добробут, благополуччя, родинне тепло та злагоду. Сердечно бажаємо Вам, щоб Новий рік прийшов під знаком миру та добра, любові та поваги.

Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть всі негаразди, а Новий - 2015 рік приносить Вам нові досягнення, нові враження, нові успіхи та творчі злети.

Зичимо Вам великого людського щастя, міцного здоров’я, радості, вірних друзів та близьких людей поруч.

З повагою голова Кам’янської районної організації

 «Спілка краєзнавців»  О.Г.Шамрай

 Дорогі друзі!

Президія правління Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України щиро вітає Вас і Ваші родини з Новим роком та Різдвом Христовим!

Бажаємо Вам і усім, для кого відродження історичної пам’яті, збереження культурної спадщини рідного краю стало справжнім покликанням і метою життя, плідних пошуків у новому 2015 році.

В минулому, непростому році, краєзнавці Черкащини гідно виконували свій патріотичний обов’язок на дослідницькій і просвітницько-виховній ниві. Зусиллями подвижників краєзнавства створені нові праці, присвячені історії міст і сіл, людям, які творили і продовжують творити добро і достаток на своїй землі.

Зустрічаючи Новий 2015 рік, сподіваємося на добрі зміни, на мир і спокій у нашій державі. Нехай світлі новорічні і різдвяні свята принесуть у кожну родину злагоду, добробут і затишок. Щасливого Нового року та щедрого Різдва!

З повагою, голова правління,

професор ЧНУ ім. Б.Хмельницького   В.М. Мельниченко

Переглядів: 737 | Додав: kraeznaveс | Дата: 01.01.2015 | Коментарі (0)

13 червня 2014 року вийшов черговий номер районної газети "Трудова слава" зі сторінкою "Краєзнавство" №40, підготовлена районною громадською організацією "Спілка краєзнавців".

На сторінці опубліковано репортаж про проведення ХІ районної науково-практичної краєзнавчої конференції «Історія рідного краю в контексті історії України», присвяченої 60-річчю утворення області та 70-тій річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Також розміщено статтю про підсумки Краєзнавчої вікторини-2014. Цікавими для читачів будуть опубліковані правильні відповіді на запитання вікторини.

Ознайомитись зі сторінкою "Краєзнавство" №40 та попередніми випусками можна перейшовши на сторінку нашого сайту "Краєзнавство"

Переглядів: 999 | Додав: kraeznaveс | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (0)

В кінці квітня цього року у приміщенні актової зали початкової ланки школи № 1 відбулася ХI районна науково-практична краєзнавча конференція. Конференція була спрямована на виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.

На конференції були присутні голова районної ради С.А.Морозов, ветеран Великої Вітчизняної війни, почесний краєзнавець України, почесний громадянин міста Кам’янки Ф.П.Людний, начальник відділу освіти держадміністрації О.Г.Шамрай, Таран Г.М. – директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, заслужений працівник культури України, Ляшко Ю.Ю. – завідуючий  історичним музеєм Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Чупак Т.П. – заступник директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника з наукової роботи, депутати районної ради, учителі та учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.

З вітальним словом звернувся до присутніх голова районної ради С.А.Морозов, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У виступі було зазначено - роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання. Ваші дослідження допоможуть доторкнутися до тих джерел духовності, що навіяні історичним духом, створене талантом і розумом українського народу.

Після привітання було проведено нагородження грамотами і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2014 року присвяченої історії рідного краю.

Конференція була проведена за секціями:

- «Історія Кам’янського району в контексті 60 - річної історії Черкащини» (історія населених пунктів, шкіл, підприємств, організацій, установ та інших об’єктів рідного краю)

- «70-річчя визволення території України від німецько-фашистських загарбників» (неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизняної війни: Корсунь-Шевченківській операції; взятті Берліну, Параді Перемоги та інших подіях)

Серед 43 поданих матеріалів найактивнішими у представленні наукових доробок були дослідники з загальноосвітньої школи №1 м.Кам’янка. Приємно, що серед відзначених як кращі поважним журі досліджень, роботи Соболь Анни - загальноосвітньої школи № 1, Могилки Євгенії - загальноосвітньої школи № 2, Литвин Катерини - еколого-економічний ліцей. Представники постійної комісії з питань культури, туризму, у справах молоді та спорту Кам’янської районної ради депутати Конверцев А. та Кивгила І. нагородили дослідників грамотою та цінним подарунком.

Організатори в кінці конференції побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.

       

 

 

Переглядів: 1047 | Додав: kraeznaveс | Дата: 30.05.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »

Пошук
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz