Пятница, 29.03.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Январь » 30 » Обласна науково-практична конференція «Історія Черкаського краю: люди, події, факти»
21:04
Обласна науково-практична конференція «Історія Черкаського краю: люди, події, факти»
29 січня 2014 року відбулася обласна науково-практична конференція «Історія Черкаського краю: люди, події, факти».Головною темою конференції були обрані проблеми історії, розвитку і становлення Черкаської землі – центральної частини Середнього Подніпров'я, наймолодшої області України, яка у 2014 році відзначає своє 60-річчя.

Виступаючі на конференції науковці, учителі і керівники освітніх закладів, аспіранти у своїх повідомленнях на основі опрацювання широкої джерельної бази та архівних матеріалів всебічно висвітлили різні сторінки історії Черкаської області з давніх часів до сучасності. При визначенні тематики конференції ставилась мета не тільки всебічно дослідити сторінки історії Черкаського краю, а й звернути увагу на роль особистості у історії, зокрема творців і будівничих Черкащини.

На конференції презентували свої дослідження педагоги-краєзнавці нашого району:

- Шамрай Олександр Григорович, начальник відділу освіти Кам’янської районної державної адміністрації, кандидат історичних наук – на тему «Краєзнавство Кам'янщини в контексті історії Черкащини»

- Могилка Анатолій Петрович, директор  Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 – на тему «Роль навчального закладу у становленні історії освіти Черкащини»;

- Поліщук Марина Віталіївна, учитель історії  Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, завідуюча шкільним музеєм – на тему «Музейна справа – важлива складова військово-патріотичного виховання в школі».

Учасники науково-практичної конференції прийняли звернення, в якому закликали розгорнути патріотичний рух за всебічне вивчення і поширення знань про відомих людей, історію, культуру та природу Черкаського краю. Робота по цій  суспільно значимій справі, йдеться у зверненні, має знайти своє відображення на уроках історії, в позаурочній та позакласній роботі кожного навчального закладу області, під час роботи над проектами, у підготовці до різноманітних акцій, конкурсів, вікторин і змагань, присвячених історії і розвитку рідної землі.

       

Переглядів: 1004 | Додав: kraeznaveс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук
Календар
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz