Пятница, 19.04.2024
Кам'янська районна громадська організація "Спілка краєзнавців"
Національної спілки краєзнавців України
 
 
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Май » 02
    4 травня 2011 року у приміщенні музичної школи відбулася VIII районна науково-краєзнавча конференція «Ними гордиться наш край». Конференція проводилась з метою виявлення цікавих досліджень з історії рідного краю і надання можливості учням оприлюднити напрацьований матеріал перед широкою аудиторією, набути певного досвіду у публічних виступах і відстоюванні своєї точки зору.
    Захід відкрили вихованці будинку творчості та юнацтва гарною піснею про рідне місто, а переможець Всеукраїнських і обласних конкурсів композиторів, директор музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Т.Чупак виконала свій твір на слова О.Гуцевича «Пісня про Кам’янку».
    На конференції були присутні заступник голови обласної ради В.П.Касян, голова Кам’янської райдержадміністрації В.В.Архип’юк, кандидат історичних наук, доцент, помічник ректора Черкаського технологічного університету з гуманітарної освіти та виховання, заступник голови Черкаської обласної організації НСКУ В.М.Лазуренко, начальник відділу освіти держадміністрації О.Г.Шамрай, депутати районної ради, директори шкіл, учні шкіл району, наукові співробітники заповідника, краєзнавці.
    З вітальним словом звернувся до присутніх заступник голови обласної ради В.П.Касян, який побажав і надалі удосконалювати свою дослідницьку роботу, виявляти як найбільше маловідомих сторінок в історії рідного краю на майбутнє - нових творчих здобутків. У привітанні голови райдержадміністрації В. В.Архип’юка, було зазначено про роль краєзнавства, що саме воно сприяє відродженню духовності, історичної пам’яті, формування у молоді любові до свого рідного краю, національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання. "Ваші дослідження допоможуть доторкнутися до тих джерел духовності, що навіяні історичним духом, створене талантом і розумом українського народу".
     Заступник голови Черкаської обласної ради Василь Петрович Касян спільно з головою Кам`янської райдержадміністрації Архип`юком Віталієм Васильовичом вручили активним краєзнавцям Почесні грамоти обласної ради за громадську діяльність, вагомий особистий внесок розвиток краєзнавчої справи, патріотичне виховання молоді: Людному Ф.П., Поліщук М.В., Глаголі О.М., нагороджено грамоти і цінними подарунками переможців краєзнавчої вікторини 2011 року присвяченої видатним людям Кам’янщини.
    Конференція була проведена за секціями:
  • "Особистості в науці, культурі, освіті та спорті"
  • "Відомі люди в промисловості та сільському господарстві"
  • "Неординарні особистості району у визначних подіях Великої Вітчизнаної війни"
     Серед 30 поданих матеріалів найактивнішими у представленні наукових доробок були дослідники з загальноосвітньої школи № 1 м.Кам`янки. За підсумками роботи у секціях конференції відзначено кращі виступи: Чижик Каті, Олефіренко Миколи, Григор'євої Валерії та Апілат Каріни.
     Завершуючи конференцію, організатори побажали всім присутнім творчого натхнення, плідних краєзнавчих пошуків на благо рідного краю.
Переглядів: 807 | Додав: kraeznaveс | Дата: 01.05.2011 | Коментарі (0)


Пошук
Календар
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
 
 
 
 
 
Каменка
Copyright "Спілка краєзнавців Кам'янщини" © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz